Stribet kjole – Kunsten at bære en stribet kjole uden at se tyk ud!

Stribet kjole

En stribet kjole kan være udfordrende at bære. Derfor har den stribede kjole har altid haft et mindre flatterende omdømme. Det betyder, at en del kvinder fravælger de stribede kjoler. Mest af alt, fordi de er bange for, at striberne fremhæver de overflødige kilo eller gør, at dele af kroppen ser større ud end normalt. Men tab ikke modet. Stribede kjoler kan være udfordrende at bære, men hvis man forstår at anvende striberne rigtigt, kan de fremhæve dine bedste sider og nedtone de dele af kroppen, du ikke ønsker at fremvise.

Den nemmeste måde at finde de stribede kjoler, der passer til din kropstype og din stil, er ved at forstå optiske illusioner. De følgende illustrationer viser, hvor let, men effektivt, optiske illustrationer kan lave tricks med, hvordan øjet opfatter stribede kjoler. Man bør dog tage forbehold for illustrationerne, fordi de viser kjoler med striber som en illustration (endimensionelt).

En virkelig kvindekrop er i flere dimensioner. Derfor vil der altid være en forskel, når man tager en stribet kjole på i virkeligheden og betragter den i spejlet end ved at betragte en illustration på et website. Men ved at forstå teknikkerne kan du med fordel anvende striberne i dit kjolevalg. Samtidig kan du undgå at fravælger de stribet kjoler, som mange andre kvinder gør, fordi de er bange for at se tykke ud i stribede kjoler.

Kjoler med lodrette striber

lodrette linjerTag et kig på illustrationen ovenforAlle linjer har den samme længde. De fleste personer tror, at linjen yderst til højre er længst. Dette er en berømt optisk illusion. Den viser, hvordan øjet og hjernen kan tage fejl af længden af en linje. Det faktum, at øjet og hjernen har en anden opfattelse end virkeligheden, kan man med fordel udnytte i sit tøjvalg specielt med stribede kjoler. Illustrationen viser desuden, hvordan lodrette linjer skaber en illusion af længde. Derfor er lodrette striber på en kjole særdeles velegnede til at tilføre en krop ekstra højde.

kjole lodret stribeKjoler med en lodret stribe har en slankende effekt på kroppen. Hvis du betragter de to illustrationer, kan du se, at boksen med en enkelt stribe til højre ser slankere ud end den anden boks uden striber, selvom begge bokse har den nøjagtig samme størrelse. Kort sagt – lodrette striber på en kjole slanker.

kjole lodrette striber

Det er ikke uden betydning, hvor brede og tætte striberne sidder på kjolen. Illustrationen viser tydeligt, at desto tættere de lodrette striber er fordelt, desto slankere vil effekten være. Boksen på de to illustrationer er nøjagtig samme størrelse, men alligevel ser illustrationen med de meget tætte lodrette striber slankere ud. Kort sagt – tætte lodrette striber på en kjole har en endnu mere slankende effekt.

Kjoler med vandrette striber

kjole vandret stribeKjoler med vandrette striber tilføjer bredde til kroppen. Illustrationen viser, at kjolen til højre med en vandrette stribe ser bredere ud på hoften end kjolen til venstre uden en stribe. Kort sagt – kjoler med vandrette striber får kroppen til at se bredere ud.

kjoler vandret striber

Selvom vandrette striber kan skabe en illusion af ekstra bredde, så er det ikke uden betydning, hvor tæt striberne er placeret, og hvor brede striberne er. Illustrationen viser tydeligt, at tætte og smalle vandrette striber har en helt anden effekt end mindre tætte vandrette striber.

Der er derfor absolut ingen grund til at fravælge stribede kjoler med vandrette striber. Hvis du stadig ikke føler dig overbevist om, at vandrette striber på en kjole er en god ide, så kan man anvende dette tip: Prøv at bryde de vandrette striber med en dominerende lodret linje enten i form af et tørklæde, et langt halssmykke eller en frakke eller lignende. Effekten vil være overraskende, og illusionen af den ekstra bredde eller vidde vil blive markant mindre, fordi øjet fanges af den lodrette linje.

Kjoler med diagonale striber

kjoler med diagonale striber

Diagonale striber har en utrolig slankende effekt på kroppen, samtidig med, at de skaber en illusion af længde ligesom de lodrette striber. Hvis du betragter de to illustrationer, kan du se, at boksen med nedadgående diagonale striber til højre ser slankere ud end den anden boks med vandrette og lodrette striber på trods af, at begge bokse har den nøjagtig samme størrelse. Kort sagt – diagonale striber på en kjole slanker utrolig meget.

 Kunsten at bære stribede kjoler

Stribede kjoler kan være udfordrende at bære, men der er absolut ingen grund til at fravælge dem, fordi man er af den overbevisning, at man ser tyk ud i en stribet kjole.

  • Kjoler med lodrette striber er velegnede til at skabe en illusion af længde og er derfor fremragende til at forlænge eller slanke dele af kroppen.
  • Kjoler med vandrette striber er velegnede til at skabe en illusion af bredde eller vidde og er derfor velegnede til at tilføje en større barm eller kurver til kroppen.
  • Tætte vandrette striber neutraliserer effekten af en større bredde og vidde og kan derfor benyttes af alle til at kvikke den personlige kjolestil lidt op.
  • Vandrette striber med en dominerende lodret linje i form at et tørklæde, et halssmykke eller lignende vil bryde illusionen af ekstra bredde og vidde.
  • Kjoler med diagonale striber er velegnede til at skabe en illusion af en slankere krop.

Ligegyldigt hvilken kropstype eller personlig stil du har, så er striber fantastiske til at give kjolestilen eller tøjstilen lidt pondus. Prøv at eksperimentere med de forskellige slags striber og farver. Husk altid på, at vi alle er forskellige, og derfor er det vigtigste, at du vælger en personlig kjolestil, som du føler dig godt tilpas i. Der findes så mange smukke stribede kjoler ude i modejunglen, at du sagtens kan finde en stribet kjole, der får det bedste frem i dig, hvis du bare tør giver striberne en chance.

Sort og hvid stribet kjole

Aralda stribet kjole

Find ARALDA kjolen her!

Denne korte sort- og hvidstribede kjole er fra Baum und Pferdgarten. Den har frynser forneden og er super charmerende. Den udstråler et trendy og afslappet look. Kjolen er fremstillet af 62 % bomuld, 35 % akryl og 3 % polyamid.

Striberne på kjolen er lodrette med et mønster af både tynde og lidt bredere lodrette striber. Når man betragter kjolen, vil øjet automatisk følge striberne op og ned. Det betyder, at de lodrette striber skaber en illusion af længde, og derfor er de fremragende til at forlænge eller slanke dele af kroppen.

Specielt kvinder, der ønsker at se højere ud, kan med fordel anvende lodrette striber. Mønstret på kjolen, med både tynde og lidt bredere lodrette striber, er også med til at skabe en effekt af en slankere krop. Kjolens pris er i den dyre ende, men det er absolut også en af de smukkeste stribede kjoler.

Mads Nørgaard stribet kjole

Deily stribet kjole

Find DEILY kjolen her!

Den næste stribet kjole med lynlås er fra Mads Nørgaard, og den er utrolig sød og yndig. Den fås både i farverne sort/hvid og blå/rød. Kjolen er fremstillet af 100 % bomuld, og kjolens navn er Mads Nørgaard DEILY. Den udstråler et enkelt og charmerende sommerligt look.

Striberne på kjolen er vandrette med en ensartet bredde på striberne. Når øjet betragter en kjole med vandrette striber, så vil øjet automatisk vandre fra side til side. Det betyder, at kjoler med vandrette striber kan skabe en illusion af ekstra bredde eller større vidde. Vandrette striber er fremragende til at skabe en illusion af kurver eller en større barm.

Stribet sommerkjole

Evangelia stribet kjole

Find EVANGELIA kjolen her!

Dette er en flot stribet sommerkjole fra Baum und Pferdgarten. Den har smukke blondedetaljer i halsen, skuldrene og det øverste af ryggen. Kjolen har smalle ærmer og bindebånd i taljen i matchende materiale. Kjolen er fremstillet af 85 % linen og 15 % bomuld. Kjolen udstråler et sommerligt og afslappet look.

Striberne på kjolen er smalle og sidder tæt. Som tidligere beskrevet vil øjet betragte kjolens striber fra side til side, og derfor har stribernes bredde og tæthed også en afgørende betydning for, hvordan kjolen opfattes.

De vandrette striber kan skabe en illusion af bredde eller større vidde. Fordi kjolens striber er meget smalle og sidder tæt, er effekten ikke nær så stor som den foregående kjole. Det betyder faktisk, at kjolen vil passe de fleste. Den tilføjer ikke bredde eller vidde til de dele af kroppen, som de fleste ikke ønsker at henlede opmærksomheden på, eller sagt på en anden måde – du ser ikke tyk ud i en stribet kjole med vandrette smalle striber.

En stribet kjole går aldrig af mode

Stribede kjoler har altid haft en tendens til aldrig at gå helt af mode. De blomstre altid op og blive populære igen år efter år. Det skyldes måske, at de fleste kvinder har et ønske om at udtrykke deres personlige stil med mere end blot en enkel og farvet kjole. En stribet kjole er et glimrende kompromis til at kvikke den personlige stil lidt op uden at skulle kaste sig ud i alt for dristige og udfordrende kjolemønstre og -designs.

En stribet kjole kan være udfordrende at bære. Men hvis du forstår at anvende mønstrene rigtigt, kan striberne fremhæve dine bedste sider og nedtone de sider, du ikke ønsker opmærksomheden henledt på. En stribet kjole kan med fordel anvendes, hvis du ønsker at se højere ud. Den kan også anvendes hvis du ønsker at tilføre barmen volumen. Omvendt kan den også anvendes, hvis du ønsker at reducere en stor barm. Stribernes størrelse, stribernes bredde og længden af striberne har også indflydelse på, hvordan kjolen opfattes.

Der findes mange flotte stribede kjoler, og det er absolut muligt at finde striber, der kan tilføre det ekstra touch, som du ønsker til din personlige stil uanset din kropstype.

Elsker du stribede kjoler? Er du en stribet kvinde? Hvordan anvender du striberne? Du er mere end hjertelig velkommen til at kommentere på artiklen.

Skriv et svar

Skriv venligst en kommentar!
Skriv venligst dit navn her