Billige smarte solhatte til kvinder med UV beskyttelse

solhatte til kvinder

I forbindelse med solhatte til kvinder har der i de senere år har der været øget fokus på virkningen af solens skadelige ultraviolette stråler. Det er fordi antallet af danskere, der udvikler enten hudkræft eller modermærkekræft i huden, er stigende. Risikoen for kræft i huden øges markant ved uhensigtsmæssige solvaner, overdreven solbadning eller manglende solbeskyttelse.

Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse har kørt flere kampagner om solbeskyttelse. De er kommet med klare anbefalinger i form af de tre solråd: skygge, solhat og solcreme. Læs mere på www.solkampagne.dk eller i artiklen “den bedste solcreme

Hvad er en uv solhat?

Solhatte til kvinder er ikke bare  almindelig sommerhatte. En uv solhat er en hat, hvis formål er at yde beskyttelse mod solens stråler, hvilket betyder, at stoffet i solhatten er designet eller behandlet til at blokere solens skadelige UV-stråler.

Ligesom en solcreme har et SPF-tal (Sun Protection Factor – solfaktortal), så har en solhat et UPF-tal, der står for Ultraviolet Protection Factor. UPF-tallet i en solhat indikerer, i hvilken grad materialerne i solhatten beskytter huden mod solens UV-stråler. Et UFP-tal på 50+ betyder, at materialerne i solhatten blokerer omkring 98 % af solens UV-stråler.

En ægte solhat er ikke kun en smart strand-accessory, der hjælper dig med at fuldende dit udseende og din stil, den fungerer også som solbeskyttelse. Du kan med fordel anvende en solhat, fordi den:

 • Beskytter steder, hvor det er svært at anvende solcreme, eller som vi ofte glemmer, fx hovedbunden, halsen, ørerne og ansigtet.
 • Beskytter håret.
 • Skærmer solens stråler fra dine øjne, så du ikke behøver at knibe øjnene sammen i solen.
 • Hjælper med at holde dit hoved afkølet, således at du reducerer risikoen for solstik pga. af varmen og solens stråler.
 • Er en fornuftig mode accessory, der har en praktisk funktion.
 • Er en charmerende accessory, der kan kvikke dit sommerlook op og fuldende din stil.

Solhattene kommer i et utal af varianter og designs. Det er nemt at finde nogle for enhver smag og pengepung. I de følgende afsnit har vi fundet nogle billige smarte solhatte, du kan bruge til solbeskyttelse og til at fuldende dit sommerlook.

Billige UV solhatte til kvinder

Stribet solhat

 

Billig stribet solhat med upf80+!

Denne UV-bøllehat er med UPF80+. Det er en solhat, man kan bruge til mange forskellige outfits og aktiviteter. En bøllehat er et must for enhver, den er indbegrebet af en dejlig dansk sommer. Den er både velegnet til strandturen, til festivalen, til havnefesten, til shopping og alle de steder, hvor du vil udstråle et cool, trendy afslappet look.

Bøllehatten er designet med en bred skygge, og den er produceret af 100 % polyester. Den er let at have med overalt og den tørre hurtigt. Hatten kan justeres i størrelsen således, at den passer perfekt. Desuden har den den ventilationshuller i sidderne. Bøllehatten koster 200,00 kr., hvilket betyder, at den er en sommer-accessory, der er svær at komme udenom. Bemærk venligst at størrelsen skal mindst være 54/56 hvilket svare til en S/M størrelse.

Solhat med blomsterBillig blomstret solhat med upf80+!

Denne anden UV-bøllehat er med UPF80+. Det er en billig solhat, der kan bruge til mange forskellige aktiviteter. En bøllehat er indbegrebet af en dejlig dansk sommer. Den er både velegnet til strandturen eller til sommerfesten. Den kan bruges til alle udendørs aktiviteter, hvor du ønsker at udstråle et trendy afslappet look samtidig med at du er beskyttet fra solen ståler.

Bøllehatten er designet i et blomsteret mønste med en bred skygge. Den er produceret af 100 % polyester. Den er nem at folde og let at have med overalt. Den tørre desuden hurtigt. Hatten kan justeres i størrelsen således, at den passer perfekt. Den har  ventilationshuller i sidderne. Bøllehatten koster 200,00 kr., hvilket betyder, at den er en sommer-accessory, der er svær at komme udenom. Bemærk venligst at størrelsen skal mindst være 54/56 hvilket svare til en S/M størrelse.

Solhat med bred skygge

solhat med bred skygge

Find solhat med bred skygge her!

Denne UV-solhat fra Hyphen er med UPF80+. Den er designet med en bred skygge der beskytter nakke, ører og ansigt mod solens stråler.  Den har en elastisk snører, så størrelsen kan reguleres. Den kommer i et blomstret mønster, der oser af dansk sommer. Den har desuden, ventilationsåbninger i siderne og er fremstillet af 100% polyester.

Solhatten er salt- og klorvandsresistent og tørrer hurtigt, hvilket gør den ideel at have med til stranden eller ned til poolen, når der skal kæmpes om solsenge. Prisen på denne solhat med bred skygge er 275,00 kr. Bemærk venligst at størrelsen skal mindst være 54/56 hvilket svare til en S/M størrelse.

 

Stilrene solhatte til kvinder

grå beige solhat

Find en grå-beige solhat her!

Denne stilrene solhat er enkel i designet og har en grå beige farve. Solhatten har et afslappet look. Den har en bred skygge der yder maksimal beskyttelse for nakke, ører og ansigt mod solens stråler. Den har desuden ventilationsåbninger i siderne samt en elastisk snører, så størrelsen let kan reguleres. 

Solhatten er produceret i 100% Polyester, og den kan let foldes sammen, uden at den tager skade. Prisen på denne solhat er 269,00 kr. 

Klassiske solhatte til kvinder

Bohemian solhat

 

Hatten er desværre udsolgt pt!

Dette er en tidløs ”capeline”-solhat. Betegnelsen ”la capeline” stammer fra den franske mode og betyder den bredskyggede hat. I Frankrig blev en capeline før i tiden typisk båret til bryllupper eller formelle arrangementer. Dens popularitet har medført, at den i dag er en populær mode-accessory, der både kan spottes i gadebilledet, i cafemiljøet, ved poolen og på stranden.

Denne elegante capeline har en bred skygge, der er designet, så den er fleksibel, hvilket betyder, at skyggen kan formes efter dine egne ønsker og din personlige stil. Solhatten har en dekorativt spænde og trimme omkring krone. Du kan sagtens selv tilføje et tørklæde eller lign. omkring kronen for at give den et personligt touch til din stil. Denne capeline kan bruges til mange forskellige outfits, fordi den både kan bruges til det lidt mere glamourøse look ved festlige lejligheder og det afslappede look på stranden.

Capelinen giver desuden en fremragende solbeskyttelse til hele ansigtet, halsen og en del af skuldrene på grund af den ekstra brede skygge. Den er fremstillet af 50% Paper og 50% Polyester, og der er påført en skjult snøre indvendigt, hvilket gør det muligt at justere hattestørrelsen, så den passer perfekt.

Prisen på denne klassiske og tidsløse capeline er kun xx,xx kr. – et must for den modebeviste kvinde, der både ønsker at tilføje lidt elegance og et afslappet look til sin personlige stil eller bare har brug for en fremragende solhat med et tidløst design. Vive la France!

Solhat med aftageligt myggenet

solhat med aftaglig myggenet

Find praktisk solhat med aftagligt myggenet her!

Der skal selvfølgelig også være plads til en solhat til alle dem der skal på junglesafari til Borneo og se på orangutanger eller på vandretur i den nordiske vildmark. Der er en letvægts solhat med aftageligt myggenet et must, medmindre du ønsker at være på menuen hos tusindvis af sultne myg og andre insekter.  

Denne solhat har en UPF 50+ beskyttelse og er fremstillet af 100% polyester. Hatten vejer kun 112 gram.

Den beskytter hovedbunden, ørerne, ansigtet og halsen mod insekter og sol. Det aftagelige myggenet kan gemmes i toppen af hatten og er således altid lige ved hånden. Dette er en solhat der er velegnet til aktive på eventyr eller andre med fobi for myg og insekter i det danske sommerland. Prisen på denne solhat er 299.00 kr.

 

Fakta om uv solhatte til kvinder

Danmark har ifølge Kræftens Bekæmpelse en af de højeste forekomster af hudkræft og modermærkekræft i verden. Det anslås, at ca. 100.000 danskere har fået konstateret en af disse kræftformer. Risikoen for kræft i huden øges betydeligt ved manglende solbeskyttelse. Den bedste beskyttelse mod solens skadelige UV-stråler er en kombination af skygge, en solhat, UV-beskyttende tøj og anvendelse af solcreme.

Der er flere faktorer, som har betydning for, hvor godt en solhat beskytter mod solens skadelige UV-stråler:

 • Vævning: Jo tættere stoffet i solhatten er vævet eller strikket, og jo tykkere stoffet er, desto mindre UV-stråling kan slippe igennem.
 • Materialerne: De mest almindelige materialer i solhatte er polyester og bomuld. Stofferne polyester og bomuld er særdeles velegnede til at blokere de skadelige UV-stråler fra solen.
 • Farve: Mørke stoffer har en tendens til at stoppe mere UV-stråling end lyse stoffer.
 • UPF: Mængden af UV-stråling, som trænger gennem tekstilet, måles i Ultraviolet Protection Factor, UPF. En UPF-faktor på 50 betyder, at 1/50 (ca. 2 %) af solens stråler trænger gennem stoffet til huden, eller sagt på en anden måde: et UFP-tal på 50+ betyder, at materialerne i solhatten blokerer omkring 98 % af solens stråler. UPF i tøj angives fra 15 (god beskyttelse) til 50+ (meget god beskyttelse). Dette er en kendt standard inden for UV-beskyttelse i solhatte, og den stammer oprindeligt fra Australien og New Zealand, der som nogle af de første i verden indførte mærkning af tøjs evne til at beskytte mod UV-stråling. Standard benævnes Australian/New Zealand Standard AS/NZS 4339:1996.
 • Derudover kan UV-tøj også testes efter en endnu skrappere standard: den såkaldte UV-standard 801, der angiver UPF fra 2 til 80. Denne standard sikrer, at UV-beskyttelsen i tøjet ikke forsvinder, når det bliver brugt og vasket gentagne gange.

 

Solhatte til kvinder

Ønsker du en dejlig, lækker solbrun farve, så kan du følge nogle enkelte solråd. Derved reducerer risikoen for solskoldninger, og for at du senere i livet udvikler kræft i huden. Solens skadelige stråler behøver ikke at være farlige, så længe du omgås solen med fornuft og med respekt. Brug solbeskyttelse i form af solcreme, UV-solbeskyttende tøj eller en uv solhat.

Solhatte til voksne behøver absolut ikke være triste og kedelige. Der findes utalige og farverige solhatte til kvinder til enhver pengepung og smag. Solhatte kan både anvendes til strandturen, til festivalen, til urtehaven, til shopping. Du finder nemt forskellige designs, der både udstråler det afslappede trendy look eller det lidt mere glamourøse look til festlige lejligheder.

En solhat er en fantastisk mode-accessory, der udover at fungere som solbeskyttelse tilfører dit udseende og din personlig stil det ekstra touch, som kan fuldende dit sommerlook.

Og hvad er bedre end at udstråle lidt fornuft og omtanke ved at bruge solbeskyttelse mod solens skadelige UV-stråler og samtidig se hamrende godt ud?

Skriv et svar

Skriv venligst en kommentar!
Skriv venligst dit navn her