Skindleggings – Ægte skindleggings eller kunstskind?

flere par skindleggings

Skindleggings har en evne til at dele vandene, enten hader man materialet skind, eller så elsker man det. Uanset hvilken gruppe du tilhører, så er faktum, at skindleggings er et populært tøjvalg i efteråret og vinteren. Før i tiden var skindleggings forbeholdt motorcyklister og rockstar chicks. Idag er det blevet en buksestil, der er meget alsidig og kan bruges af alle. Man kan både skabe et afslappet look, et stilfuldt look eller et råt look. Men lad os være ærlige. Skindleggings kan være en prøvelse, når det kommer til styling. Når de kombineres med de rigtige elementer i de rette størrelser, ser det fantastisk ud. Omvendt kan et par alt for stramme leggings eller et for løsthængende par leggings skabe et mindre flatterende udseende.

Et spørgsmål, der tit diskuteret på diverse fora og kan være lidt forvirrende, er: hvad er forskellen på skind og læder? Huder er betegnelsen for flåede skind fra enten pattedyr eller krybdyr. I Danmark bruger man som regel betegnelsen skind i relation til huden fra mindre dyr, fx kalve, geder, får. Læder er betegnelsen for huder fra større dyr, eksempelvis en okse, en kvie eller en bøffel. Huderne bliver forarbejdet gennem en proces, man kalder garvning. Når garvningen og den efterfølgende efterbehandling er færdig anvendes skindet/læderet  i beklædningsindustrien. Huderne kan også forarbejdes i en proces, hvor der ikke sker afhåring. Det betyder, at huderne bliver til pelsskind, fx minkpels, rævepels eller sælpels. Hvis du vil vide mere om forskellen på skind og pels, kan det anbefales at læse mere om emnet hos: Skindhuset – FAQ: skind og pels

Ægte skindleggings eller kunstskind?

Ægte skindleggings er selvfølgelig den bedste kvalitet, men det afspejles også i prisen. Det betyder, at et par ægte skindleggings koster mindst et par tusind kroner. Kunstlæder, der også kaldes imiteret læder, er som regel læderrester, spandex eller lignende stretch stof med en sort, vandafvisende ydre belægning af polyurethan, der skaber et læderagtigt look. De bedste imiterede læder- og skindleggings giver dig udseendet og fornemmelsen af ægte læder, med den undtagelse at, de er væsentligt billigere. Udover prisen er der andre fordele ved at vælge imiterede varianter. De er smarte, alsidige og bedst af alt, de kan smides i vaskemaskinen, medmindre andet er nævnt på vaskeanvisningerne. Ægte læder og skind kan i princippet holde nærmest evigt, hvis det får den rette vedligeholdelse. Ulempen ved imiteret læder og skind er, at det over meget lang tid kan krakelere.

Det er selvfølgelig smag og behag, om du ønsker et par leggings i ægte skind eller læder, eller om du foretrækker at købe de imiterede varianter. Men rent faktisk er imiterede læder- og skindleggings et fortræffeligt valg, fordi du ofte får meget mere værdi for dine penge end ved at købe et par ægte skindleggings til 5000,00 kr.

Typer af kunstskind og skindleggings

Der findes mange typer af imiterede læder- og skindleggings, men normalt skelner man mellem 3 typer:

  • De matte typer: De matte typer af leggings har en afdæmpet overflade, der er langt mere nedtonet end de glansfyldte leggings varianter. De er mindre blanke og tiltrækker mindre opmærksomhed. De matte typer er velegnet til at skabe et afslappet eller et stilfuldt look og kan nemt kombineres med næsten hvad som helst fra dit klædeskab.
  • De skinnende typer: De skinnende typer af leggings har en skinnede og glansfuld overflade, der tiltrækker en del opmærksomhed. De kan være udfordrende at style, fordi de kan opfattes som værende for plastikagtige, men det kan sagtens lade sig gøre med den rette indstilling og personlige tøjstil at skabe et råt og trendy look, uden at det kommer til at se for billigt ud.
  • Slangeskindsprintede typer: Dette er en type af leggings, der giver dit outfit en smule kant med et strejf af det vilde og vovede. Slangeskindsprint er et ideelt alternativ for dem, som ønsker opmærksomhed med et anderledes vildt og vovet udtryk end de almindelige, skinnende leggings.

Hvis du går i tanker om at købe nogle skindleggings eller bare er på udkig efter et nyt par til din garderobe, har vi i det følgende fundet flere par smarte skindleggings til kvinder:

Kunstskind leggings

Modström skindleggings

Find Modström skind leggings her!

Dette første par leggings er fra Modström. Modström fokuserer på at indfange de skiftende trends i modebranchen og omsætte dem til spændende modetøj. Deres force et et sofistikeret, råt og feminint look til specielt unge pige og kvinder. Modellen betegnes som ”PU” leggings. Når du handler læder på nettet, vil du ofte støde på etiketten “PU Leather”. PU betyder, at der er tale om imiteret læder med en polyurethan belægning, dvs. at de er modstandsdygtige over for vand. PU leggings giver dig udseendet og fornemmelsen af ægte læder, men de er væsentlig billigere end ægte læder. PU læder har det perfekte læderagtige look. Selv modeeksperter vil finde det vanskeligt at se forskel på ægte læder og PU læder.

Hvis du er usikker på, om du er klar til imiterede læderleggings, så er dette par velegnet til at afprøve, om du er klar til kunstlæder, uden at det kommer til at ødelægge dit tøjbudget for resten af måneden.

Dette par er produceret i 100% Polyurethan og kommer i en sort farve med en smart elastik i livet. Prisen på dette par Modström leggings er 500 kr.

Ægte Skindleggings

 

Zeba skindleggings

Dette par skindleggings er en utrolig populær model fra YAS zeba i det blødeste lammeskind med strech. YAS er kendt for sine kvalitetsprodukter med en høj finish og et trendy look. Dette par skindleggings er fremstillet af 100% ægte lammeskind og har et flot stilrent snit. De lukkes med lynlås og en enkelt indvendig knap i venstre side. Dette par leggings har en høj finish, og et utroligt flot design. De er velegnet til både at skabe et afslappet look og et stilfuldt look. Prisen på disse YAS Zeba leggings er 2.200,00 kr., hvilket er i den lidt dyre ende, men kvaliteten afspejles også i prisen.

Kommer snart!

Kommer snart!

Der skal selvfølgelig også være plads til ”the real thing” fra MDK/MUNDERINGSKOMPAGNIET. Altså ægte stretch skindleggings med plonge. Plonge er ægte lammeskindslæder, der har fået en speciel behandling med farve. Det er kun de smukkeste skind, der gennemgår denne behandling. Resultatet bliver, at skindet bliver utrolig smidigt og blødt, samtidig med at det får en flot farve. Det betyder, at disse ægte skindleggings har en fantastisk kvalitet og pasform. Dette par leggings har en mat sort farve med lange ben og stretch indvendigt. Stretch indvendigt gør dem dejligt fleksible og behagelige at have på. De er velegnet til både hverdag og fest og til at skabe det afslappede, det stilfulde eller det rå look. Et par ægte skindleggings har en høj pris, som tidligere beskrevet, og det gør sig også gældende for disse ægte stretch skindleggings fra MDK/MUNDERINGSKOMPAGNIET, der koster 5500,00 kr.

Modetips til skindleggings

Fælles for de forskellige varianter af skindleggings er, at de alle kan styles på et utal af måder. Det er kun din personlige stil og smag sætter begrænsningerne. I det følgende afsnit har vi beskrevet, hvordan du med et par enkelte modetips og tricks kan style din personlige stil med et par læder- og skindleggings, uanset om du ønsker en afslappet stil, et stilfuldt eller et råt look.

Det afslappede look

Prøv at skabe et afslappet look ved at kombinere et par sorte skindleggings med almindelige og afslappede elementer fra din garderobe, eksempelvis en striktrøje, en cardigan, en strikkjole, en bluse, en T-shirt osv. Prøv så vidt, det er muligt, at gøre det simpelt med kun få elementer.

skindleggings afslappet look

Den sorte farve på et par skindleggings komplementerer desuden næsten alle farver, og i kombination med en anden farve vil et skindleggings med en glansfuld overflade blive nedtonet og skabe en bedre balance. Et par cool sneakers er fremragende til at tydeliggøre det afslappede look med et strejf af storby-sports-chick.

Det stilfulde look

Skab et stilfuldt look ved at kombinere et par sorte skindleggings med mere stilfulde elementer fra din garderobe, eksempelvis en jakke, en blazer, en pelsvest, en skjorte, en silkebluse osv. Du kan med fordel kombinere dit valg med forskellige accessories, som eksempelvis smykker, halstørklæder, bælter og tasker etc. for at fuldende dit udseende og gøre din stil mere personlig.

skindleggings stilfuldt look

Et par skindleggings kombineret med en pels vest og ankelstøvler – så bliver det ikke meget mere vinter-chic end dette! En anden klassisk kombination, der skaber et stilfuldt look, er en stribet bluse, en lysebrun blazer, et enkelt mørkt halstørklæde og støvletter. Et ekstra tip er, at et par sorte skindleggings, der går i et med eksempelvis sorte ankelstøvler, skaber en illusion af ekstra højde.

Det rå look

Det rå look kan være mere tricky, specielt hvis man kombinerer et par sorte skindleggings med andre sorte læderelementer. Hvis du insisterer på at bære læder med læder, kan du med fordel bryde outfittet op ved hjælp af andre farver. Et andet råt look er at kombinere et par sorte skindleggings med andre sorte elementer ved at skabe et outfit i sort fra top til tå ved at blande forskellige sorte teksturer.

skindleggings råt look

Et par skindleggings er fremragende til at skabe forskellige looks, hvad enten du foretrækker det afslappede look, det mere stilfulde eller det rå look. Uanset hvilken tøjkombination eller stil du vælger, så er det vigtigste, at du føler dig godt tilpas, og at du har det godt med dig selv, og den stil du har valgt.

 

Kunstskind- og skindleggings er populært

Skind-og kunstskindleggings er utroligt populært i efteråret og vinteren. Det er fordi denne buksestil, er meget alsidig. Den kan bruges til både at skabe et afslappet look, et stilfuldt look eller et råt look. Et par kunstskindleggings giver dig udseendet og fornemmelsen af ægte skind og læder. Ofte får du meget mere værdi for dine penge end ved at købe et par ægte skindleggings til flere tusinde kroner.  Sorte skindleggings fås i mange forskellige designs og varianter. DEt betyder at du kan nemt finde  det par, der passer til din personlige stil og smag.  Giv dine jeans en pause. Bryd ud med et par sorte skindleggings, det vil give din efterårs- og vintermode et frisk, nyt look, hvis du tør!

 

Skriv et svar

Skriv venligst en kommentar!
Skriv venligst dit navn her